dimecres, 13 d’abril del 2016

Kaimán en Jericó




Imatge de l'autor  extreta d' Editorialbambu.com


El passat 1 d'abril, una part dels alumnes que participen en el Club de Lectura del nostre centre va trobar-se per comentar el llibre titulat Kalimán en Jericó, de l'escriptor Àngel Burgas.

Els joves lectors van gaudir de la lectura.  Bastants d'ells van comentar que els hagués agradat saber-ne més de les històries que els nombrosos protagonistes del llibre expliquen, tot i la cruesa de moltes d'elles. Van mostrar la seva sorpresa per la simplicitat amb la que estan explicades, qüestionant-se si aquesta vol ser un reflex de la parla franca, directa i crua de nens que han tingut per escola el carrer, la violència i l'instint de supervivència. Aquestes i altres qüestions interessants van anar sorgint al llarg de la trobada, com la terrible reflexió entorn la familiaritat i consegüent insessibilitat del món actual envers la violència quotidiana, sigui llunyana, com és el cas de la que han patit els testimonis de la nostra lectura, o propera.

El proper mes de maig, l'Àngel Burgas vindrà a Figueres a parlar amb els alumnes que han llegit el llibre i que formen part del diferents clubs de lectura que funcionen a diversos instituts de l'Alt Empordà. Amb ell aprofundirem més en el comentari de la lectura, resoldrem qüestions que ens ballen pel cap i gaudirem junts del plaer de llegir i del món que els llibres ens obren davant els ulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada