dijous, 21 d’abril del 2016

21 d'abril. Los desorientados / Les désorientés d'Amin Maalouf. Club de lectura del professorat.

El dijous 21 d'abril, gairebé en la vigília de Sant Jordi, una quinzena de professors i exprofessors del centre es van reunir per dinar al restaurant Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós i comentar la novel·la Les désorientés / Los desorientados, de l'escriptor libanès Amin Maalouf.


La majoria l'havien llegida en castellà gràcies al servei de préstec de la Biblioteca de Figueres, però alguns l'havien llegida en la versió original en francès.
Tothom va coincidir a fer una valoració molt positiva del llibre i els comentaris de tots els participants van ser molt interessants i enriquidors.
Els aspectes més controvertits de l'obra van ser el final i la relació del protagonista amb les dones.
Els aspectes més ben valorats van ser la fluïdesa, que no senzillesa, de l'estil, que fa la lectura molt plaent, les reflexions del personatge i el seu punt de vista ponderat.
També van interessar els aspectes autobiogràfics de l'obra i el fet que ens obre els ulls a la realitat d'un país complex, molt interessant, però poc conegut.
En aquest sentit, per a qui estigi interessant a conèixer millor la realitat del Líban, es recomana la lectura de les cròniques del veterà periodista català Tomás Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia al Pròxim Orient, que viu al Líban des dels anys 70. Les seves cròniques més recents es poden llegir al seu blog Diario de Beirut, però en el llibre El decano trobareu una selecció de les millors cròniques escrites durant 30 anys de periodisme.


Per acabar, us deixem unes qualtes fotos de la trobada. Tothom va quedar-se amb ganes de continuar aquesta activitat el curs vinent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada