dissabte, 25 de maig del 2024

CONEIXEM LA LAIA AGUILAR

 





Ahir, divendres 24 de maig, vam tenir l'oportunitat de conèixer la Laia Aguilar, autora de dues de les novel.les que hem llegit aquest curs al club de lectura, "Juno" i "Wolfgang (extraordinari)". En el context del Seminari dels clubs de lectura dels instituts de la comarca, els Serveis Educatius de l'Alt Empordà organitzen cada any aquesta trobada multitudinària amb els joves lectors de la major part d'instituts de la zona i així aquests poden aprendre de l'experiència d'un escriptor real de primera mà. Enguany, al Teatre El Jardí, ha estat el torn de la Laia Aguilar, que ens va parlar del seu procés creador, sobretot a partir de les seves dues novel.les juvenils. Després, els nois i noies van poder fer-li preguntes.

Ja en la segona part de l'acte, els alumnes van fer una activitat intercentres a la zona del parc infantil del costat del teatre. Allà van intercanviar opinions sobre lectures i van fer-se propostes aproximadament fins a les 13:00 hores ja que alguns grups havien d'agafar l'autocar per tornar als seus respectius municipis. 

Una jornada molt agradable i profitosa, segons l'opinió tant dels alumnes com dels professors acompanyants, per tant, tornarem a repetir-la el proper curs. Ara ja toca reposar del club de lectura i esperar les vacances. Ens retrobem al setembre!!!












dissabte, 18 de maig del 2024

JUNO, MÉS DEMANDA QUE OFERTA


Mai se sap què passarà amb el següent llibre del club de lectura. Aquest trimestre hem hagut d'empescar-nos-les perquè tots els joves que desitjaven llegir "Juno" de la Laia Aguilar poguessin fer-ho. Molts han hagut de compartir la novel.la, alguns han volgut comprar-la, altres han buscat a les biblioteques municipals i, quan algú l'ha trobat en pdf per la xarxa, ha corregut com la pòlvora. Resultat: més de 40 alumnes a la sessió!!! Pensàvem que no ens ensortiríem però hem improvitzat un petit control de lectura per assegurar-nos que no ens prenien el pèl per saltar-se la classe i llavors hem fet la sessió més multitudinària de la història del nostre institut. I ha anat prou bé!!! La novel.la ha agradat força i hem pogut parlar dels protagonistes, dels narradors, de l'assetjament escolar, dels CRAE, de com a vegades els autors ens amaguen informació a propòsit... i l'hora se'ns ha passat volant.

Ara ja només falta esperar al divendres que ve per conèixer l'autora al Teatre El Jardí de Figueres. Hi aniran tots els alumnes que hagin llegit "Juno" o "Wolfgang (extraordinari)" i ens trobarem amb els alumnes dels clubs de lectura dels altres instituts de l'Alt Empordà. Ho esperem amb candeletes!!!