dijous, 24 de maig del 2018

Paraules emmetzinades, Maite Carranza

Resultat d'imatges de paraules emmetzinades
La nostra darrera lectura d'aquesta temporada i la seva autora



El passat mes d'abril, un grup d'alumnes del nostre centre va comentar el llibre Paraules emmetzinades, de l'escriptora barcelonina Maite Carranza. Malgrat els pocs alumnes que van poder assistir a la trobada, els temps se'ns va quedar molt curt i algunes qüestions només es van poder apuntar. 

La història de la Bàrbara es planteja com una novel·la policíaca; comença amb una noia desapareguda i s'endinsa en el món dels abusos sexuals. L'autora obre un ventall de possibles culpables i aconsegueix que el lector, de la mà d'un policia que es jubila el mateix dia en que comencen els esdeveniments de la novel·la, conegui les misèries, les traïcions, els remordiments i les pors de tots ells i de la resta de personatges.

Els alumnes van destacar la virtut de l'autora per abordar amb una gran humanitat la cruesa que suposen els fets que es relaten. També van agrair que un tema tan delicat com són els abusos sexuals es tracti sense caure en la recreació d'elements que podrien ser considerats morbosos.

Després d'una hora d'animada tertúlia, els participants van demanar altres títols de la mateixa autora, perquè els havia agradat molt la novel·la. No se m'acut millor manera de tancar una trobada de Club de Lectura. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada